VIGTIG INFORMATION:
For at undgå Corona-smitte er der KUN adgang for tilmeldte børn og ingen andre heller ikke forældre lige nu.
IMPORTANT INFORMATION:

To avoid Corona infection, there is ONLY access for registered children and no one else, not even parents right now.

Nyheder

Nyt d. 25. november 2020.

Kære alle byggebørn og forældre
Ang. Corona. Hvis byggerbørnene ikke har været i skole, må de ikke komme på Byggeren. 
I tvivlspørgsmål kontakt Byggeren.

 

Nyt d. 20. november 2020.
Vedr. Corona Lyn/quick-test. Rødovre kommune accepterer ikke lyntest som testmetode. Dvs. hvis man er sendt hjem fra skole må man kun komme på byggeren med en negativ test fra et etableret testcenter. (www.coronaprøver.dk).

 

Nyt d. 19. november 2020.

Så er der lidt nyt fra Byggeren igen ;)

Først er der lidt om vores dyr. Der er konstateret kanin sydommen "Viral Hemorhhagic Disease" (VHD) flere steder på Sjælland og fugleinfluenzaen er også et noget vi er meget obs på lige nu. Det er vigtigt at sige at vi på Byggeren ikke har haft nogle tilfælde at hverken VHD eller fugleinfluenza i skrivende stund. Hvis det skulle blive konstateret på Byggeren vil vi melde det ud her i APP'en og på hjemmesiden.

Så er der en super vigtigt besked til alle ang. Corona. På Byggeren prøver vi så godt vi kan at holde styr på hvilke skoleklasser og børn der er hjemsendt til test og hvilke der evt. er smittet og derfor ikke kan komme på Byggeren. Men det vil i den forbindelse være en stor hjælp hvis I ville give os besked hvis dit barn er testet positiv og du ikke sender dit barn på Byggeren hvis barnet er sendt hjem og afventer test. 

Og så tilsidst skal vi lige huske alle på den afsluttende aftenåben for 6. klasse og op er tirsdag den 1. december tilmelding er nødvendig. Se opslag på Byggeren.

Nyt d. 31. oktober 2020.

Valg til bestyrelsen på Rødovre Byggelegeplads.

Kære byggerforældre.

På det aflyste forældremøde skulle der have været afholdt valg til bestyrelsen, da en del af bestyrelsen er på valg. Vi mener fortsat ikke det er forsvarligt grundet Covid 19, at afholde fysiske møder med en større gruppe forældre.

Bestyrelsen har derfor bedt personalet om at udsende denne skrivelse til de forældre, som personalet har e-mailadresser på. Se mere i Byggerbladet for oktober 2020 på Byggeren.dk eller på Byggerens hjemmeside/APP.

Bestyrelsen mener det er rimeligt at have forældrenes opbakning/mandat til det fortsatte bestyrelsesarbejde til gavn for Rødovre Byggelegeplads, byggerbørnene og personalegruppen. Bestyrelsen opfordrer derfor interesserede forældre til at træde ind i bestyrelsen, så bestyrelsen fortsat vil være beslutningsdygtig.  

Ønsker du at indtræde i bestyrelsen bedes du kontakte Byggeren på telefon 36379393 eller svare tilbage på email cn12440@rk.dk inden d. 6.11. Bestyrelsen vil herefter indkalde nye kandidater til bestyrelsesmøde d. 11. 11. 2020, hvor bestyrelsen vil konstituere sig.

Lidt om bestyrelsesarbejdet:
Der afholdes 4-5 møder om året og temaerne er pt.:
Håndtering af Covid 19
Fremtidsvision – ”Byggeren om 5 år”
Samarbejde med Rødovre Kommune.
Orientering om pædagogiske tiltag og personalesituationen.
Driftsmæssige forhold – herunder budget, investeringer, vedligehold osv.

Vil du vide mere om bestyrelsesarbejdet kan du kontakte leder John Sommerset på 36379393 eller mobil 61857969.

 

Nyt d. 30. oktober 2020.

Kære byggerbørn og forældre.

OBS! Vi rykker indenfor!

Da vejret er begyndt at blive koldere vil det fra mandag den 2. Nov. være muligt for 11 børn og en voksen at opholde sig indenfor. Det vil  ikke være hver dag der vil være mulighed for at være indenfor, så hold øje med ugeplanen i vores app. Man vil kun kunne opholde sig i hovedhuset (omkring køkkenet) Man må stadig ikke opholde sig i teatersalen! Der vil være 3 borde indenfor, hvor der kan sidde 4 børn om hvert bord for at kunne overholde afstandsbegrænsningerne. Det er ikke tilladt at bruge mobiler indenfor.  Den voksne vil hovedsageligt være tilstede for at spille brætspil og sørge for at retningslinjerne overholdes. Der vil stadig være en voksen på for-pladsen til at tage sig at fodre, telefon osv. Værkstedet bliver derfor rykket til 1.sal. Kig i appen for hvornår værkstedet har åbent.

 

Nyt d. 26. oktober 2020.

Kære byggerbørn og forældre.

OBS – Covid 19 –smitte!

Der er en del klasser (0.C, 1.C, 2.A, 2.B, 2.C, 4.B, 5.C, 7.B, 8.B) fra Valhøj skole, der er hjemsendt, da de vurderes som nære kontakter til den smittede.

Børn fra disse klasser må derfor heller ikke komme på Byggeren, før de har været testet negativ 1. gang.

De må gerne komme i mellem test 1 og test 2, hvis test 1 er negativ. Men dog først fra kl. 13.00.

Det er i denne tid vi alle skal hjælpe hinanden med at stoppe smittestigningen. Spritte af, holde afstand og god hygiejne samt evt. mundbind, hvor det nu kræves eller giver god mening.

Rigtig god dag til alle

Byggerhilsen John

 

Nyt d. 14. oktober 2020

Kære byggerbørn og forældre.

Jeg har i den sidste periode ikke været så meget på Byggeren om eftermiddagen. Det skyldes at jeg har fået et lille tilbagefald i min kræftsygdom (prostatacancer) og er i behandling med stråleterapi hver dag i de næste 6 uger. Hvis jeg bliver smittet med Covid 19, må jeg ikke komme på hospitalet til behandling. Derfor er jeg mindre synlig på Byggeren for ikke at udsætte mig for smitterisiko – men arbejder hjemmefra de fleste eftermiddage i den kommende periode. Mange byggerbørn har spurgt, hvorfor jeg næsten aldrig er på Byggeren – det vælger jeg at tolke som om de savner mig?! – så derfor denne forklaring. Et lille irriterende bump på vejen og jeg glæder mig til det er overstået. Byggerbørnene er meget velkommen til at spørge mig om både min kræft og strålebehandlingen. Jo mere åbenhed – jo større tryghed og mindre forvirring.

Byggerhilsen John.

 

Nyt d. 7. oktober.

Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 8-17. Udover det har vi byggerfrokost hver dag fra 12-13, der er gratis. Det er også i efterårsferien at vi afholder vores OL. Her skal man melde sig til på de dage man kan. Vi har 4 discipliner hver dag fra 11-15. Se mere på byggeren.

 

Nyt d. 28. september.

Kæpheste-stævnet blev en kæmpe succes og I skal ikke snydes for at være lidt med. Vi har optaget lidt video til jer som kan ses her:

Nyt d. 21. september.

Kære byggerbørn og forældre.

Amalie grund 61 (fra Islev Skole) er blevet konstateret smittet med Covid 19 og kan muligvis have smittet andre børn på Byggeren. Amalie har ikke selv haft været særlig syg af Covid 19, hvilket også gælder for rigtig mange andre mennesker, der har været smittet. Amalie har nu ikke nogen symptomer på Covid 19, men bliver alligevel hjemme et par dage. Jeg er rigtig glad for at både Amalie og forældre har været så åbne om smitten og har reageret så hurtigt. Det er den eneste måde vi alle kan hjælpe med at passe på hinanden og opspore smittekæder. 

Vi følger sundhedsstyrelsens retningslinjer som fortæller at du skal være isoleret 48 timer efter de sidste symptomer. På onsdag vil Amalie derfor kunne komme på Byggeren igen, hvis hun ingen symptomer har haft. 

I tilfælde af spørgsmål kan jeg kontaktes på 61 85 79 69

John (leder)

 

Nyt fra 9. september 2020

Aftenåben som var planlagt og omtalt i byggerbald og hjemmeside til at være om torsdagen bliver rykket til om tirsdagen startende fra kommende tirsdag. Hold dig orienteret i ugeplanen i app'en.
 

Nyt fra 18. august 2020

Kære Byggerbørn og forældre.

Jeg har i dag valgt at aflyse Byggerens kolonitur til Lønstrup i efterårsferien. Og det har været en meget svær beslutning. Jeg mener ikke at det er muligt at gennemføre kolonien på en forsvarlig måde set i lyset af Covid 19-virussen, hverken overfor personalet og byggerbørnene.

Børnene vil blive informeret i dag og i morgen til distriktsmøde. Og rigtig ærgerlig besked men jeg vurderer det er en rigtig beslutning. 

Byggerhilsen John.

 

Nyt fra 5. august 2020

Kære byggerbørn og forældre.

Vejret er jo fantastisk så vi holder vores soppebassin åbent hver dag i denen uge - og "turen" i denne uge bliver "poolparty" torsdag d. 6.8.2020 fra kl. 13-15. Husk badetøj, solcreme og penge til is, pølserhorn og "cocktails".

I uge 34 vil vi have åbent mandag og tirsdag fra 8-17 og så starter skolen jo. Herefter vil vi igen have åbent til kl.18 på hverdage.

Fortsat god sommer.

Byggerhilsen John. 

Nyt fra 14. juli 2020

Kære byggerbørn og forældre.

Onsdag den 15. fra kl. 13.00 til 15.00 afholder vi en lille "Magic - the gathhering" tunering. Har du lyst så kom og deltag eller kig på. 

"Turen"  i uge 29 foregår herhjemme på Byggeren og er Torsdag den. 16 fra kl 13.00 til 15.30 hvor vi afholder PoolParty (husk badetøj) eller PizzaParty alt efter vejret og om vi får poolen klar. tilmelding ikke nødvendig. husk penge til drinks, grill og/eller Pizza.

Nyt fra 7. juli 2020

Kære byggerbørn og forældre.

Turen  i uge 28 går til Dyrehaven torsdag d. 9.7. fra kl. 10-16.
Vi skal kigge efter kronhjorte og kravle på træstubbe og hvad vi ellers finder på.
Husk madpakke, drikkedunk, regntøj osv.
Pris for turen: 20 kr. Tilmelding og betaling på Byggeren.

Nyt fra 29. juni 2020

Kære byggerbørn og forældre.

Så er sommerferien over os og nu kan byggerbørnene slappe af i forhold til skolearbejde osv. Men hos os på Byggeren er det vigtigt at vi alle fortsat holder afstand, sørger for god hygiejne (håndvask) og vi vil fortsat spritte byggerbørnenes arbejds- og lege- redskaber af.

Det er en nødvendighed for at passe på hinanden for at mindske eventuel smitterisiko.

Det betyder fortsat at forældre og gæster ikke må komme på Byggeren, medmindre det er efter aftale med personalet. Det gælder også i weekenderne.

Det har byggerbørnenes forældre respekteret – og tusind tak for det, selv om I alle meget gerne vil se jeres børns kaniner og byggerier. Det må desværre vente til efter sommerferien.

Vi oplever at rigtig mange mennesker udefra ikke respekterer vores skilte selv om de har set dem – og det er ærgerligt vi skal bruge tid og dårlig energi på at bede gæster om at forlade Byggeren.

I sommerferien vil der ikke stå personale for at tage imod børnene, men der vil fortsat stå håndsprit ved indgangen og børnene skal huske at spritte af når de kommer til Byggeren.

 

Det er ofte solrigt og varmt i den kommende periode, så husk den store madpakke, drikkedunk, solcreme og evt. skiftetøj/badetøj hver dag. 

Der vil være ture i sommerferien som vi planlægger om mandagen og vi laver opslag på Byggeren og sender det ud på Byggerens App.

 

Turen i uge 27 er en cykeltur til Hersted Høje på onsdag. Afgang kl. 10.30 – hjemme igen ca. 16. Cykelhjelm er påkrævet på denne tur og lidt lommepenge (20 kr) hvis vi finder et ishus. Tilmelding sker på Byggeren.

Byggerhilsen John.

 

Nyt fra 17. juni 2020:

Kære byggerbørn og forældre.

En lang men også en god periode med nye ”coronaregler” går nu ind i genåbningsfase 3 på Byggeren, hvor vi gradvis vil åbne op for og tilbyde børnene flere af de sædvanlige aktiviteter. Årsagen er at smittetrykket er lavt og at børnene har udvist stor ansvarlighed i forhold til at holde afstand, vaske og spritte hænderne af.

Det er derfor fortsat vigtigt at både børn og forældre har forståelse for, at børnene ikke skal møde frem på Byggeren ved sygdom, der har Corona-lignende symptomer. Og at de bliver hjemme i 48 timer efter at symptomerne er væk.

Med åbningen af flere byggeraktiviteter skal børnene huske småpenge med hver dag til f.eks.: foder: 50 øre, 20 søm: 1 krone, 1 stykke frugt: 2 kroner, 1 bolle:  ca. 2 kr. osv., Børnene lægger selv pengene i pengekassen, da personalet pt. ikke håndterer mønter og sedler af hensyn til smitterisikoen.

Her lidt om de ”nye” ting, der alle vil kræve håndvask/afspritning før og efter aktiviteten. Personalet   spritter fortsat redskaberne af.  

Børn er sultne om eftermiddagen, hvorfor vi vil et par gange om ugen tilbyde voksenproduceret bål mad f.eks. snobrød og evt. boller. Dagligt vil der være mulighed for at købe frugt. Husk drikkedunke.

Brætspil forsøger vi med få udvalgte bræt- og kort- spil med håndvask/afspritning før og efter og på en måde så der er afstand mellem deltagerne mens de spiller.

Rollespil med rollespilssværd skaber indirekte en god afstand, derfor vil vi også forsøge med det. Legeredskaberne vil som andre ting blive afvasket eller afsprittet jævnligt.

Forældre og andre gæster må stadig ikke komme på Byggeren – for at undgå den øget smitterisiko det helt automatisk vil medføre. Det betyder rigtig meget at forældrene hjælper os med at passe på byggerbørnene og personalet. Det er trods alt for børnenes skyld vi er her.

Vi holder jo ikke det store Sankt Hans marked i år på grund af forsamlingsforbuddet og smitterisikoen. Der har altid været Sankt Hans arrangement på Byggeren og vi har i personalegruppen besluttet, at det skal der også være i år. Derfor afholder vi en lille Sankt Hans - fest kun for byggerbørnene d. 23.6. mellem 15-16.

Byggerbørn skal huske at bestille foder til deres kaniner, når de ikke kommer på Byggeren – på hverdage inden kl. 16 og i weekender inden kl. 13. Inden de tager på ferie skal der også bestilles foder.

Rigtig god sommerferie til alle.

Med bygger hilsen
John

 

Nyt fra 30. Maj 2020:

Kære byggerbørn og forældre.

Efter pinse (dvs fra tirsdag d. 2.6.) vil Byggeren være åbent fra kl. 12.30-17 på hverdage og der vil igen være åbent i weekenderne fra kl. 11-16. Det er jo dejligt vi igen kan holde lidt mere normalt åbent, så børnene kan få en længere periode til at være sammen med deres kammerater og i andre sociale netværk på Byggeren. Det er specielt glædeligt for de ældste byggerbørn, der først har fri fra skole kl. 15.30. men selvfølgelig også for de øvrige børn. Håndvask, holde afstand og afspritning vil fortsat være en nødvendighed for at passe på hinanden og for at mindske eventuel smitterisiko. Det betyder også at forældre og gæster fortsat ikke må komme på Byggeren medmindre det er efter aftale med personalet. Det gælder også i weekenderne.

Jeg ved godt at mange forældre gerne vil se deres børns forskellige byggerier eller blot se hvordan en dag på byggeren fungerer. 

For mange af de nye byggerbørn vil weekenderne være noget nyt. I weekenderne vil der kun være to medarbejdere på arbejde, der vil have travlt med fodring og pasning af dyrene, hvorfor der ikke vil være tid til hjælp til f.eks. børnenes byggeri og lignende. Der vil også kun være begrænset aktivitetsmuligheder, da det vil kræve at medarbejderne skal afspritte legeredskaber og værktøj. Det vil der ikke vil være tid til på grund af de øvrige opgaver medarbejderne varetager i løbet af weekenderne. Børnene vil derfor i høj grad skulle klare sig selv i weekenderne. 

Rigtig god pinse til alle.

Byggerhilsen
John

Nyt fra 19. maj 2020:

Hurra – nu er Byggeren igen åben for de ældste børn

Byggeren er nu igen åben for 6. klasse og op. Og det var superdejligt at få hilst på så mange der nåede at komme forbi inden kl. 16. Der blev kælet og klappet på ”de stakkels” kaniner, der blev grinet og snakket. Endnu en fantastisk dejlig dag på Byggeren med alle både gamle og nye børn.

Mange børn og forældre har spurgt om vi ikke kan holde åbent længere tid – bare et par dage om ugen.

Det er desværre ikke muligt.

Der blev vedtaget en aftale i forbindelse med Cononavirussen/krisen om ændret lukketid for SFO´er og byggelegepladser, som betyder at Byggerens åbningstid er 8-16 i stedet for 10-18. Det skyldes at vi her på Rødovre Byggelegeplads skal stå til rådighed for 4 skoleklasser om formiddagen fra 8-12.30 for at aflaste skolernes pladsmæssige udfordring med at kunne holde afstand. Og vores samlede ressourcer skal bruges til netop at løse disse opgaver og samtidig med en god kvalitet. Hvis jeg så også skal tænke mulig sygdom ind i planen (sundhedsstyrelsens retningslinjer ved symptomer på Covid 19), så giver det alt i alt god mening – desværre for vores 6.-10. klasser.

Heldigvis oplevede vi i går at nogle af de ældste børn havde fri før kl. 15.30 så de havde længere tid på Byggeren i går – super!

Den vedtaget aftale løber til 31.5. så herefter er der måske en mulighed. Vi får se.

Og så lige en ærgerlig nyhed. Maria som lige er vendt tilbage efter endt barsel stopper desværre pr. 31.5, da hun har fået andet job. Vi prøver hurtigst at finde en god afløser for Maria.

John

 

Nyt fra den 14. maj 2020:

Så er der nyt omkring åbningen af byggeren for vores store byggerbørn, altså fra 6. Klasse og op. Fra på mandag den 18. Maj 2020 er der åbent for ALLE byggerbørn. Åbningstiden vil stadig kun være fra 13 til 16 og der vil være lukket i weekenden og helligdage. (Der er IKKE åbent for nogen byggerbørn før kl 13 grundet skoleforløb). Det er ikke længere nødvendigt at tilmelde sig men man vil blive krydset af når man kommer. Gæster og forældre er desværre fortsat ikke “velkommen”, endnu. Vi gælder os til at se jer på Byggeren igen selvom Byggerlivet er ændret en smule fra det I kender i forhold til de nye krav som kræver at det stadig er vigtigt at holde afstand og vaske hænder ofte. Vi ses på byggeren.


Nyt fra 17. april 2020:

Kære alle byggerbørn og forældre.

Endnu en dejlig dag på Byggeren med 49 byggerbørn – og børnene har hurtig genoptaget udfærdige byggeprojekter og fundet nogle nye. Afspritning af værktøj og redskaber fungere fint – børnene hjælpe fint til med at huske på at” det er mig der har sav nr. 8” osv.

Husk at Byggeren fortsat er lukket i weekender og på helligdage og kun har åbent for byggerbørn i hverdagene fra kl. 13-16. Forældre og andre må fortsat ikke komme medmindre det er efter aftale med personalet.

I ønskes alle en superdejlig weekend.
 

Nyt fra den 16. april 2020:

Genåbningen af Byggeren for byggerbørnene i dag, har været en helt fantastisk dag. Skønt at se børnene igen og opleve deres glæde ved at være tilbage igen. Samtidig en stor fornøjelse at se at alle børnene nemt kunne overholde de nye regler (kvikke børnJ) både med afstand, vask, toiletbesøg og de lege, der nu var mulige. Vi kunne spille volleyball med begrænset antal og bordtennis med afspritning af bold og bat.

Alt fungerede med de 51 byggerbørn ud af de 58 tilmeldte.

Jeg har indkøbt håndsprit til børnene ved indgang til byggeren, som er en nemmere og hurtigere proces end håndvask med vand og sæbe. Alle var tålmodige og positive. Ensretningen ned af hovedgade har vi droppet – det er ikke noget der er nødvendigt i forhold til vores egne byggerbørn. Det var måske lige lidt i overkanten.

Huset indenfor er lukket af og der er kun adgang for toiletbesøg – ind af en dør og ud af en anden. Fungerede også fint – nu var selvfølgelig også godt vejr – det er det måske ikke i morgen, så husk varmt tøj, da vi er ude hele tiden.

Vi serverer ikke mad og drikke i øjeblikket, det er derfor vigtigt, at de har ekstra mad med og en drikkedunk de kan fylde op udenfor.

Det var alt herfra på den første dag.
 

Nyt fra den 15. april 2020:

Kære børn og forældre på Rødovre Byggelegeplads.

I morgen torsdag åbner Byggeren gradvist igen for de byggerbørn, der går i 0.-5. klasse. Desværre ikke for 6. klasser og op – endnu. Og byggeren vil kun være åbent fra 13.00 til 16:00

Vi glæder os alle til at se jer igen selv om det bliver på afstand – husk ingen byggerkrammer!!

For at begrænse smitterisikoen mellem alle vil der være en del ændringer for hvordan vi opfører os på Byggeren.

 • Alle skal vaske hænder når de ankommer til Byggeren – husk hold afstand.
 • Mange kommer samtidig fra skole til Byggeren. Hold afstand -det tager lidt tid at komme ind.
 • Det tager ca. 1 min at vaske hænderne rigtigt/ordentligt – tålmodighed og afstand.
 • Der vil være en form for ensretning (ikke politisk) på hele byggelegepladsen, som skal læres og overholdes. Pile og afstandstape er opsat.
 • Alle kaninernes bure vil i den kommende periode bliver rengjort af personalet, så I ikke vi smitte hinanden på trillebøre og ”rense-ud-jern”. Det er der sikkert nogle der er glade for – andre ikke!
 • Du må kun klappe og ae din egen kanin. Er I flere der har grund sammen så husk afstand.
 • Jeres forældre, søskende eller venner som ikke går på Byggeren, må ikke komme på Byggeren, medmindre det er efter aftale med personalet.
 • Det er ikke muligt at komme på Byggeren før skolen slutter.
 • Der vil ikke blive lavet noget at spise – så sørg for at have ekstra meget mad med hjemmefra.
 • Husk 50 ører til foder som skal lægges i foderdåsen, der hænger ved høet. Vi stoler selvfølgelig på dig!
 • Vi vil som udgangspunkt være ude hele tiden, så tag varmt tøj på/med.
 • Smitterisikoen på toiletterne vil være stort, hvorfor der kun kan være et barn på toilettet af gangen – husk tålmodighed og hold afstand.
 • Vi vil forsøge at lave forskellige aktiviteter, hvor det er muligt at holde afstand.
 • Hvis du er syg, sløj eller føler dig utilpas skal du blive hjemme.

Det er en meget speciel tid med coronavirus, men vi regner med i alle støtter op om at overholde de ”nye regler”, så mindst muligt bliver smittet og syge. Reglerne er til, for ikke at smitte hinanden og personalet. Hvis al personalet bliver smittet, er der jo ingen til at åbne byggeren igen og det ville være så ærgerligt. Så pas på jer selv, personalet og hinanden ved at holde afstand og vaske hænder ofte.

Byggerhilsner John.

Husk: Følg med i udviklingen omkring arrangementer og aktiviteter via Byggeren app.

Hold dig løbende opdateret om myndighedernes anbefalinger på www.coronasmitte.dk

Denne side er sidst opdateret:
Lørdag den 31. oktober 2020 

Rødovre Byggelegeplads APP til mobilen

Byggeren har sin egen APP. Med denne APP installeret har du altid en ugeplan, vores kontaktinformationer, Byggerbladet og vores åbningstider ved hånden, og er du medlem på Byggeren kan du også være med i QR quiz'en om en lækker præmie!

hent byggerens APP